Korte Reizen

Op deze pagina staan de verslagen/foto’s van de vakanties/lange weekenden die korter dan 3 weken duurden. Vanaf 2008 hebben we (de meesten) vakanties met de camper gedaan.

1991:
Joegoslavië:
Met de bus voor het eerst samen op een langere vakantie. We gingen naar Umag. (analoge foto’s)

1992:
Finland:
Onze eerste kennismaking met Finland. We gingen begin maart vanuit Travemunde met de boot naar Helsinki en daarvandaan zijn we naar een hotel gereden waar we een paar dagen bleven. Daarna weer terug met de boot. (analoge foto’s)
Noorwegen: Met het vliegtuig en de trein naar Nordseter en daar oud en nieuw 1992/3 gevierd. (analoge foto’s)

1993:
Egypte:
Naar Hurgada gevlogen en daar oud en nieuw 1993/94 gevierd. Op de terugweg nog een stopover van 2 dagen in Caïro gemaakt. (analoge foto’s)

1997:
Finland:
In de winter naar Saariselka geweest voor een winter vakantie. (analoge foto’s)

Amerika: In april/mei met een gehuurde auto en onze meegenomen tent rondgetrokken in het westen van Amerika. We hebben de volgende route gereden: San Francisco, Lake Tahoe, Ely, Moab, Arches NP, Lake Powell, Bryce Canyon, Zion NP, Las Vegas, Death Valley, Lone Pine, Sequoia NP, Kings Canyon, Mariposa en weer terug naar San Francisco. (analoge foto’s)

1998:
Jordanië:
Tijdens de kerstvakantie hebben we een kleine rondreis gemaakt met een groep. We hebben de volgende route gedaan: Amman – Jerash – Umm Qeis en terug naar Amman. Daarna Amman – de woestijnkastelen – de Dode Zee en weer naar Amman. Daarna zijn we naar Petra gereden en onderweg nog een aantal hoogtepunten bekeken. Vanuit Petra door naar Aqaba via Wadi Rum. Daarna hebben we nog een week verlengt en hebben op het strand oud en nieuw gevierd. (analoge foto’s)
Finland: In de winter naar Rovaniemi geweest voor een winter vakantie. (analoge foto’s)

2000:
Amerika: Met een gehuurde auto en tent rondgetrokken in het westen van Amerika (analoge foto’s)

2001:
Nederland: We zijn in oktober begonnen met het Pieterpad in Pieterburen. We zijn er met de trein heen gegaan. Daardoor kunnen we onderweg beslissen of we verder gaan of dat we stoppen. We hebben ook al een 2e deel gelopen in een weekend in mei 2002. (analoge foto’s)

2002:
Syrië:
Vanuit Amman (Jordanië) met de bus naar Aleppo en vandaar weer langzaam met de bus naar Amman gegaan (analoge foto’s)

2003:
Ierland:
Naar Cork gevlogen en daar een auto gehuurd. We zijn met de klok rond gereden in Ierland en we zijn in Dublin geëindigd.

2005:
Cuba: Met de bus over het eiland gereisd.

2006:
Noord Engeland:  Een rondreis gemaakt naar een aantal nationale parken en geslapen in B&B’s (en een keer in de tent toen de B&B vol zat)
Texel:
Vanuit een masterswedstrijd in Grootebroek doorgereden naar Texel en daar lekker over het eiland gefietst en gewandeld.

2007:
Zuid Limburg:
Een aparthotel in Epen genomen en daarvandaan een aantal wandelingen gedaan die we van de website wandelgids Zuid-Limburg gehaald hadden.
Noord Engeland: Wederom een rondreis gemaakt langs een aantal nationale parken en we hebben weer geslapen in B&B’s
Ijsland:
Met de kerstvakantie naar Reykjavik gevlogen en daar een hotel genomen. Verder hebben we een aantal excursies gedaan en zelf met de bus eea bezocht.

2008:
Noord Engeland:
Ditmaal vanuit Ijmuiden met de ferry naar Engeland gevaren en weer langs een aantal nationale parken gereden. Geslapen in B&B’s
Zuid Nederland: De eerste keer met kerst met de camper weg. We zijn naar Colijnsplaat, Brugge, Meijel, Epen, Vlakenburg en Otterlo geweest.

2009:
Otterlo/Ermelo: Een weekje op de Veluwe
Denemarken: We hebben gedurende 2 weken de beroemde Margrietroute gevolgd. Vaak ging dat goed, maar voor een camper zijn er soms hoogtebeperkingen en moet je omrijden.

2011:
Zuid Noorwegen: Naar Hirtshals gereden in Denemarken en daar de ferry genomen naar zuid Noorwegen. Vandaar een rondje gedaan.
Noord Engeland: Met de P&O vanaf Europoort naar Hull en vandaaruit een paar campings in de buurt van nationale parken bezocht.

2013:
België/Luxemburg: Vooral veel gegeocached in beide landen. Ook de oudste cache (GC40) die nog actief is gevonden.

2014:
Parijs/Barcelona: Met de hogesnelheidstreinen naar beide steden. In Barcelona oud en nieuw gevierd.
Luxemburg: Naar Luxemburg gereden en daar op een camping gestaan.

2015:
Frankrijk/Guernsey: Via de Franse kust naar St Malo gereden en daarvandaan de ferry naar Guernsey.

2016:
Noord Engeland/Schotland: Met de P&O naar Hull gevaren vandaar een rondje gedaan naar een aantal campings (incl Schotland)

2017:
Brussel/London:
Oud en Nieuw in Brussel gevierd en daarna door met de Eurostar naar London.

Kerst in Oud Kampen:
In het weekend voor Kerst wordt Kampen helemaal omgetoverd in Charles Dickensstijl.

2018:
Parijs:
Met de Thalys naar Parijs
Zuid-Limburg:
Lekker wandelen en geocachen.
Normandië: Via Brugge naar Nomandië gereden en daar constant de kust gevolgd tot Mont Saint Michel

2019:
Nederland/België in de Kerstvakantie:
We hebben in 2 weken tijd een rondje gedaan langs 5 campings.
Bretagne: In de meivakantie zijn we naar noord-Bretagne gegaan.

Friesland: 
Langs de 11 steden op zoek naar Aukje. Tevenslekker fietsen en geocachen

2020: 
Noord Nederland: Tijdens de kerstvakantie hebben we een rondje langs een aantal campings gedaan. 

2022: 
Ameland: Tijdens de lockdown zijn we met de kerstvakantie naar Ameland gegaan. We stonden op camping de Kiekduun in Buren. Dit was een hele goede uitvalbasis om het eiland per voet/fiets te verkennen. We hebben heerlijk kunnen geocachen overdag en ’s avonds lieten we het eten lekker bezorgen.
Engeland:
Nu alle beperkingen weg waren om naar Engeland te gaan, hadden we de ferry vanaf Europoort naar Hull geboekt. Echter doordat de P&O rigoreus mensen ontsloeg, ging de ferry niet meer. Gelukkig kregen we al ons geld terug en was er nog plaats op de ferry vanaf Hoek van Holland naar Harrich. Het betekende wel dat we (veel) verder moesten rijden in Engeland omdat we de campings al geboekt hadden. 

2024: 
Wales: We zijn met de ferry vanaf Hoek van Holland naar Harrich gegaan . We hadden 2 campings geboekt. Eén in het noorden Wales en één in het zuiden van Wales.