Onze Reizen

Hieronder een overzicht van de grotere reizen die we gemaakt hebben met de camper.
Meestal zijn het alleen foto’s, omdat die meer zeggen dan een heel verhaal.

Sinds 2005 gaan we heel veel naar Scandinavië. Na de eerste keer waren we nl al “verslaafd” aan de rust, ruimte en de schone lucht. De route via Finland is bij ons heel populair omdat deze heel veel reistijd scheelt. Meestal bepalen we van tevoren een paar plaatsen waar we heen willen gaan en hoe we daar geraken is dan niet belangrijk, omdat de reis op zich al vakantie is.

Tussendoor gaan we ook vaak nog een weekend of weekje weg, maar dan maken we vaak geen foto’s.
Van de reizen waar wel wel foto’s hebben, of van de reizen zonder camper, of van de reizen van voor het Bussi (2008), hebben we een aparte pagina gemaakt.

Hieronder een overzicht van onze langere camperreizen.

2008:
Nederland: Kerst in Nederland (+ België). De route ging van Colijnsplaat naar Meijel, Brugge, Epen, Valkenburg en Otterloo.

2009:
De eerste keer met de camper naar Scandinavië
Scandinavie:Via Denemarken naar de Lofoten (foto,s van de bovenstaande reis)

2010:
Scandinavië: Met de Finnlines naar Helsinki. Via Syote NP, Pyhä-Luosto NP en Saariselkä naar de Noordkaap. Daar nog een aantal schiereilanden gedaan en toen weer via Kilpisjärvi terug. Via Pallas-Ylläs NP weer naar Saariselkä en Pyhä-Luosto en toen door naar Porvoo. En uiteindelijk weer de Finnlines terug naar Duitsland (Travemunde).

2011:
Zuid-Noorwegen
: Met de Ferry vanuit Denemarken naar Zuid-Noorwegen en hier diverse hoogtepunten bezocht. Soms konden we bepaalde wegen niet rijden omdat deze nog besneeuwd (gesloten) waren.
Noord-Engeland: Een rondrit van 2 weken langs diverse Nationale parken in Noord-Engeland.

2012:
Zuid Noorwegen: Met de ferry vanaf Kiel naar Oslo. Een rondje gereden en terug met de ferry vanaf Kristiansand naar Hirtshals.
Finland: Langs de westkust van Finland naar het noorden. Via Kiruna en weer via Kilpisjärvi terug naar Finland. Naar Slettnes Fyr in het noorden. En daar vandaan naar het zuiden.

2013:
Finland: Met geen specifieke route naar het noorden gereden door Finland. In het noorden van Noorwegen naar diverse schiereilanden, oa Grense Jacobselv, Hamningberg en Berlevåg.

2014:
Finland: Met de Finnlines naar Helsinki. Van daaruit via de oostzijde van Finland naar de Noordkaap en Slettnes fyr.

2015:
Frankrijk en Guernsey
: In 5 dagen langs de kust van Frankrijk naar St. Malo, met de ferry naar Guernsey en weer terug (kilk hier voor de beschrijving)
Finland: Wederom met de Finnlines naar Helsinki. Daarna via de westkant van Finnland en Zweden (Arjeplog) naar de Lofoten. Via Pokka weer terug naar Inari en hiervandaan langzaam naar Porvoo.

2016:
Noord-Engeland en Schotland : met de boot (P&O) vanuit Europoort naar Hull en daar een paar campings bezocht 
Scandinavië : 5 weken naar het Noorden. Via de bruggen tussen Denemarken en Zweden, door Zweden naar de toeristische rijksweg 17 in Noorwegen.
Van daaruit dan weer via Kiruna naar Finland en dan via de oostzijde van Finland naar Helsinki en de boot (Finnlnes) terug naar Duitsland

2017:
Noord-Engeland: met de boot (P&O) vanuit Europoort naar Hull en daar een paar campings bezocht (klik hier voor het verslag)
Finland: De de Finnlines naar Helsinki. Via de westzijde van Finland naar Slettnes fyr en Grense Jacobselv. Daarna via de oostelijke grens weer terug naar Provoo en Helsinki.

2018:
Normandië:Via de Westerschelde tunnel naar Brugge. Hier overnacht en daarna verder naar Frankrijk. Vanaf Calais de wegen langs de kust gevolgd tot aan Mont Saint Michel. Daarna via de tolwegen terug naar huis, met een tussenstop in Middelburg..
Schotland: We wilden de North 500 gaan rijden. Voor het verslag klik hier.

We hebben ook de routes die we gereden hebben bewaard. Het zijn geen kaartjes, maar uitgeschreven routes.